Samen verantwoordelijk voor het zo veel mogelijk voorkomen van ziekten bij uw personeel. Wij dragen er aan bij dat uw personeel zonder zorgen optimaal kan functioneren op de werkvloer. Prevent Vaccins is al jaren de vertrouwde partner op het gebied van vaccinaties en bloedonderzoeken.

Vaccinaties Onderwijs

Sinds 2008 bestaat de ‘Vaccinatieregeling hepatitis B voor studenten’. Die regeling is ingesteld omdat studenten in bepaalde opleidingen tijdens stages risico lopen op besmetting met het hepatitis B-virus. Zij dienen bij aanvang van hun stage gevaccineerd te zijn tegen hepatitis B.
Weliswaar zijn werkgevers in de zorg hiervoor verantwoordelijk, maar de relatief korte stageperioden in combinatie met de relatief lange vaccinatieperiode leiden er in de praktijk toe dat studenten niet tijdig gevaccineerd zijn. Studenten kunnen hierdoor in de problemen komen met het volgen van stages.

PreventVaccins helpt uw instelling om de vaccinatietrajecten uit te voeren zodat uw studenten veilig op stage kunnen.

Beroepsvaccinaties

Als werkgever doet u er op grond van goed werkgeverschap goed aan uw werknemers een veilig en gezond werkklimaat te bieden tijdens het uitoefenen van hun werkzaamheden. In sommige functies lopen werknemers meer risico blootgesteld te worden aan bacteriën of virussen, ook wel biologische agentia genoemd. Als werkgever bent u vanuit de Arbowet verplicht op dat gebied maatregelen te nemen, als uit de RI&E blijkt dat medewerkers risico lopen. Een van deze maatregelen is het aanbieden van vaccinatie. Dit goed werkgeverschap geldt ook voor uitzendkrachten en stagiaires.
PreventVaccins ondersteunt u graag bij het vinden van de vaccinaties die aansluiten bij de werkzaamheden binnen uw organisatie

Reisvaccinaties

Wanneer u een dienst- of zakenreis naar landen buiten Nederland gaat maken is een goede voorbereiding van belang. Soms kan zelfs vaccinatie nodig zijn om uw veiligheid in het buitenland te waarborgen. Ook voor deze vaccinaties kunt u bij PreventVaccins terecht. Wij hebben alle vaccins op voorraad en kunnen op meer dan 20 vestigingen in het land vaccineren. Onze en adviezen protocollen zijn gebaseerd op de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Onze verpleegkundigen hebben een opleiding in de reizigersadvisering gevolgd en zijn BIG geregistreerd.

Testen op het coronavirus

Het is bij ons mogelijk om uzelf of uw medewerkers te laten testen op het coronavirus. Wij bieden verschillende soorten testen aan: de sneltest, de PCR-test en de antistoftest. De sneltest en de PCR-test zijn testen die afgenomen worden met behulp van een wattenstaafje dat wat neus- en/of keelslijm opneemt, voor de antistoftest is een bloedafname uit de elleboogplooi nodig.

Na alle testen ontvangt u een verklaring in het Nederlands of Engels

Griepvaccinaties

In de wintermaanden lopen veel mensen te snotteren en te hoesten. Meestal worden deze symptomen veroorzaakt door een van de vele verkoudheidsvirussen. Wanneer een griepvirus de boosdoener is, spreek je van griep. De meest voorkomende symptomen van griep, ook wel influenza genoemd zijn: een plotseling opkomende koorts met koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn en een droge hoest. De hoest kan lang aanhouden, de overige klachten verdwijnen meestal na twee tot zeven dagen. De nasleep van griep kan wel enkele weken aanhouden.

PreventVaccins biedt griepvaccinaties aan op uw locaties. Gemakkelijk voor uw medewerkers en weinig tijdverlies voor uw bedrijf.