De juiste vaccinatie voor uw reis

Reisvaccinaties

Wanneer u voor zaken naar het buitenland moet, wilt u natuurlijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Het is om die reden verstandig om u te laten vaccineren tegen de juiste ziekten. Prevent Vaccins biedt allerlei vaccins aan tegen ziekten die u tijdens uw reis kunt oplopen. Op de website van onze dochteronderneming (www.vaccinatiesopreis.nl) vindt u meer informatie welke vaccinaties voor een reis worden aangeraden en kunt u een afspraak inplannen.

Vaccinaties op locatie

Het is tevens mogelijk om de reisvaccinaties voor uw organisatie op locatie te laten plaatsvinden. Mocht u interesse hebben in reisvaccinaties voor uw organisatie, dan komen wij graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken. U kunt hiervoor het contactformulier onder aan deze pagina invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.De volgende vaccinaties worden aangeboden:

Hepatitis A

Hepatitis A is een leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus. De ziekte wordt doorgaans opgelopen in een omgeving met slechte hygiëne. Zodra iemand besmet is met het virus, wordt dit uitgescheiden via de ontlasting en dit kan via bijvoorbeeld ongewassen handen aan anderen worden overgedragen.

De eerste symptomen van Hepatitis A treden binnen een maand op in de vorm van griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, geen zin hebben in eten, pijn in de leverstreek en soms gevolgd door geelzucht.

De beschermingsduur van de Hepatitis A vaccinatie is één jaar. Mocht u de Hepatitis A injectie na zes tot twaalf maanden herhalen, dan bent u 30 tot 40 jaar beschermd. De bescherming is ook 30 tot 40 jaar op het moment dat u de herhaling op een later tijdstip dan 6-12 maanden haalt na de eerste Hepatitis A inenting.

Hepatitis A en B

Deze vaccinatie bestaat uit een serie van drie prikken. Wanneer alle prikken hebben plaatsgevonden bent u beschermd tegen Hepatitis A en B. Naast een Hepatitis combi vaccinatie voor een reis is de vaccinatie ook voor rioolmedewerkers aan te raden, omdat zij bij hun werkzaamheden een verhoogde kans hebben om Hepatitis A en B op te lopen.

DTP

De DTP vaccinatie beschermt tegen Difterie, Tetanus en Polio. Difterie is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie en wordt overgebracht via (aan)hoesten. De symptomen zijn hangerigheid, koorts en keelpijn. Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie die in aarde en straatvuil zit en wordt ook wel ‘kaakklem’ genoemd. De kaakklem ontstaat door spierkrampen in de kaak. Ook in andere spieren kunnen spierkrampen ontstaan. Vaak is de spierstijfheid in de buurt van de geïnfecteerde wond. Tetanus is zonder behandeling altijd dodelijk. Polio is een virusziekte die van ontlasting naar de mond en soms via (aan)hoesten wordt overgebracht. Het wordt ook wel kinderverlamming genoemd.

De DTP vaccinatie geeft na één inenting een beschermingsduur van tien jaar. Iedereen die gevaccineerd is volgens het Rijksvaccinatieprogramma heeft eenmaal per tien jaar een herhaling van DTP nodig.

Buiktyfus

Buiktyfus wordt veroorzaakt door de salmonella bacterie en komt veel voor in tropische gebieden. De bacterie wordt overgebracht door slechte hygiëne en veroorzaakt verschijnselen zoals hoge koorts, buikpijn, hoofdpijn en algemeen ziek zijn.

De vaccinatie bestaat uit één prik en biedt bescherming voor drie jaar. 70% van de mensen die zich laat vaccineren tegen buiktyfus is beschermd.

Gele koorts

Gele koorts is een ernstige virusziekte die wordt overgedragen door muggen. De ziekte komt vooral voor in Zuid-Amerika en Afrika. Laboratoria medewerkers hebben een verhoogde kans om deze ziekte beroepshalve op te lopen. Symptomen van gele koorts kunnen zijn: hoofdpijn, hoge koorts, misselijkheid, spierpijn, onrust, geïrriteerdheid en obstipatie.

Onze vaccinatie tegen gele koorts beschermt u levenslang tegen gele koorts. Daarnaast raden wij bescherming tegen muggen tijdens de reis ook sterk aan.

Meningitis

Meningitis is een infectieziekte die leidt tot hersenvliesontsteking. Dit wordt veroorzaakt door een bacterie of een virus. Doorgaans begint Meningitis met griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, braken, koorts, een stijve nek en pijnlijke gewrichten.

De vaccinatie tegen meningitis biedt voor vijf jaar bescherming.

Rabiës

Rabiës wordt ook wel hondsdolheid genoemd. Het betreft een dodelijke ziekte die door honden, vleermuizen, katten en apen overgebracht wordt via bijten, likken of krabben. Er is een aantal beroepen waar men een verhoogd risico loopt op Rabiës door regelmatige blootstelling aan het virus. Dit betreft onder andere laboratoria medewerkers, biologen, dierenartsen en speleologen. Daarnaast kan de ziekte opgelopen worden tijdens het reizen in risicolanden.

De vaccinatieserie bestaat uit twee prikken. Wanneer u beide prikken heeft gehad, hoeft u levenslang geen antiserum meer te krijgen. Bij een verdachte beet wordt een nieuwe vaccinatie wel aangeraden.   

BMR

De BMR-vaccinatie biedt bescherming tegen Bof, Mazelen en Rodehond. Deze vaccinatie is bedoeld voor de volgende drie groepen:

  1. Personen die naar een land gaan waar de BMR-vaccinaties wordt aanbevolen en tussen 1965 en 1975 geboren zijn en niet eerder gevaccineerd zijn of Mazelen hebben doorgemaakt.
  2. Personen die naar een land gaan waar de BMR-vaccinatie wordt aangeboden en die nooit eerder de vaccinatie hebben gehad.
  3. Personen die voor langere tijd in de VS verblijven en verplicht worden om een BMR-vaccinatie te halen.

De BMR-vaccinatie is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. De meeste mensen die na 1975 geboren zijn hebben deze vaccinatie om die reden al gehad als kind. De vaccinatie biedt waarschijnlijk levenslang bescherming tegen de Mazelen en Rodehond. Voor Bof is de beschermingsduur onbekend.  

Teken-encefalitis

Teken-encefalitis is een virus dat kan leiden tot hersenvliesontsteking. Het komt vooral voor in Europa, Rusland en de Baltische Staten en wordt overgedragen door teken of via rauwe melk van koeien, geiten en schapen. De symptomen die bij het virus horen zijn griepachtige verschijnselen en een gedeelte van de mensen ervaart later (bij de eventuele hersenvliesontsteking) nekstijfheid, koorts en overgeven.

Het vaccinatietraject bestaat uit drie prikken met tussenpozen van één en vijf maanden. Na afronding bent u voor drie jaar beschermd tegen Teken-encefalitis.

Japanse encefalitis

Japanse encefalitis is een hersenontsteking. Het virus wordt overgebracht door muggen en komt voornamelijk in Azië voor. Het vaccin wordt aangeraden aan personen die beroepshalve langer dan een maand in een risicogebied werken. Dit zijn onder andere biologen, landbouwdeskundigen of antropologen.

De meeste mensen die geïnfecteerd zijn, merken niets van de ziekte. Bij personen die wel symptomen ervaren is er sprake van hoofdpijn, koorts, krachtsverlies, gedragsveranderingen en soms stuipen. Het vaccinatietraject bestaat uit twee prikken met een tussenpoos van vier weken. Wanneer u aanhoudend risico loopt, wordt het aangeraden om na één a twee jaar opnieuw te vaccineren.

TBC

Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de tuberkelbacterie. Voornamelijk in Afrika, Azië, enkele landen in Zuid-Amerika en de voormalige Sovjet-Unie komt de ziekte veel voor. Wanneer u geïnfecteerd bent, kan er van acht weken tot enkele jaren later(?) tuberculose optreden. De symptomen zijn moeheid, lusteloosheid, vermagering, lichte temperatuursverhoging en nachtzweten.

Prevent Vaccins biedt zelf geen vaccinaties tegen TBC aan, maar adviseert u graag en stuurt u waar nodig door naar de juiste partij.

Aangesloten bij het LCR

Wij zijn aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Al onze adviezen zijn gebaseerd op de richtlijnen van het LCR. Door aansluiting bij het LCR kunt u in veel gevallen aanspraak maken op vergoeding van de reisvaccinatie bij uw zorgverzekeraar.

Let op! Vanwege de Corona uitbraak eisen sommige landen een COVID vrij verklaring, voordat u het land mag betreden. Controleer op deze pagina of voor het betreffende land dat u gaat bezoeken ook zo’n verklaring vereist is. 

Heeft u als bedrijf of instelling vragen over onze vaccinaties en diensten? Neem dan gerust contact met ons op via 023 524 7979 of info@preventvaccins.nl. Wij helpen u graag. Heeft u als particulier vragen over reisvaccinaties belt u dan met 085 0240040.

Contactformulier

Stap 1 van 3

Stap 1: algemene bedrijfsinformatie

De informatie die hieronder ingevuld dient te worden is voor onze administratie en om contact op te kunnen nemen bij eventuele vragen.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Hier vult u de naam in van uw bedrijf. Wij gebruiken deze naam voor onze administratie en facturatie.
Deze persoon zal vermeld worden op de factuur
Geef uw adres op; dit wordt gebruikt voor onze administratie