Onderwijsinstellingen

Hepatitis B-vaccinaties in het onderwijs

Het hepatitis B-virus kan worden overgedragen door onveilig (seksueel) contact, bloedcontact of -producten. Een kleine hoeveelheid besmet bloed is voldoende voor infectie. Studenten kunnen zonder klachten drager zijn van het virus. Het is een (hoog) besmettelijke ziekte die kan overgaan in een chronische infectie. De Nederlandse overheid stelt subsidies beschikbaar om mensen te beschermen tegen dit virus. Studenten die een mbo- of hbo-opleiding of universitaire studie volgen in de specialisaties Welzijn & Zorg, zoals verpleegkunde, logopedie, social work, maar ook kappersopleidingen, pedicures en tandartsassistentes wordt geadviseerd zich te laten inenten. Bij het lopen van stages is het ook een vereiste om een vaccinatiebewijs te overleggen. Zo wordt verspreiding van hepatitis B tegen gegaan. Prevent Vaccins kan vaccinatietrajecten verzorgen, waarbij scholen volledig worden ontzorgd. In 2020 hebben we meer dan 13.000 studenten gevaccineerd!

 

 

ICT: betrouwbare kern van het vaccinatieproces

Prevent Vaccins werkt met slimme QR-codes. Zo kunnen onderwijstellingen precies zien welke studenten gevaccineerd moeten worden. Ook worden ontbrekende vaccinaties of bloedtesten inzichtelijk maken. Dit een gestroomlijnd proces wat al jaren bestaat en in 2020 bij 56 onderwijsinstellingen is doorlopen. We kennen dus de kneepjes van het vak!

Het is proces is veilig en geheel conform de richtlijnen van de AVG. Persoonsgegevens onmiddellijk na afloop vernietigd. We werken nu aan verdere digitalisering vaccinatieproces door automatische database-koppelingen: ook 100% AVG-proof Onze ervaring en betrouwbare ICT-oplossingen maken het mogelijk dat samenwerking snel is in te richten.