Corona treft iedereen in Nederland

Wanneer is het moment aangebroken dat al uw medewerkers weer veilig naar kantoor kunnen komen? Welke verplichting heeft u als werkgever om zorg te dragen voor een veilige werkomgeving? Hoe kunt u nagaan of er medewerkers zijn die het corona virus al hebben gehad? Welke medewerkers hebben antistoffen aangemaakt en daarmee immuniteit opgebouwd? Door te testen ontstaat inzicht waar u naar zoekt.

PreventVaccins heeft gediplomeerde verpleegkundigen en artsen in dienst die uw medewerkers kunnen testen op het corona virus. Op basis van een serologische test kan worden vastgesteld of uw medewerkers het virus hebben, of hebben gehad.

Er zijn op dit moment twee betrouwbare testen beschikbaar:

1) De PCR test

De PCR test (Polymerase Chain Reaction) is een test die het genetische materiaal van het virus aantoont. Het is de test die uitgevoerd wordt door afname van slijm uit de neusholte en de keel met een grote wattenstaaf. De uitkomst van deze test geeft inzicht in of een medewerker het corona virus op dit moment heeft. Deze test wordt vooral toepast op mensen die werkzaam zijn in een vitaal beroep zoals zorgpersoneel.

2) De serologische test

Deze test vindt plaats door middel van het afnemen van bloed. Een laboratorium doet daarna een bloedonderzoek. De serologische test toont aan of iemand antilichamen tegen het virus in het bloed heeft. De uitkomst van de test geeft aan of iemand het virus heeft, of heeft gehad. Ook geeft de uitkomst weer wel percentage antistoffen iemand heeft opgebouwd. Als iemand besmet is geweest is er geen garantie dat die persoon alsnog een keer besmet kan raken, maar het titerpercentage geeft wel een indicatie van de mate waarin immuniteit is opgebouwd. Met die antilichamen ben je hoogstwaarschijnlijk immuun, en kun je dus jezelf noch anderen in gevaar brengen.

 

Dienstverlening PreventVaccins

PreventVaccins richt zich op organisaties die verantwoordelijkheid willen nemen en hun personeel een serologische test aanbieden. De verpleegkundigen van PreventVaccins komen op locatie deze test uitvoeren. Deze test geschiedt door het afnemen van een buisje bloed dat wordt verzonden naar het laboratorium. Binnen minimaal 3 dagen volgt dan de uitslag van de test.

Daarnaast verzorgen wij integrale vaccinatie- & bloedonderzoek programma’s desgewenst op locatie. Wij bieden overzichten en dashboards over de status van uw programma, mede ten behoeve van invulling van uw verantwoordelijkheid als werkgever. Met onze digitale omgeving maken wij uitslagen en bijbehorende documentatie inzichtelijk voor uw medewerkers.

55% van de onderwijsinstellingen in Nederland zijn onze opdrachtgever. Verschillende internationaal georiënteerde bedrijven en bedrijven in de chemische industrie & recycling mogen we als opdrachtgever bedienen. Wij werken met een centrale en heldere digitale facturatie. En wij bieden meerjarige samenwerkingscontracten.