Corona testen
In het kader van goed werkgeverschap wilt u uw werknemers zoveel mogelijk beschermen tegen een besmetting met het coronavirus. Bij ons kunt u terecht voor coronatesten, zodat uw werknemers op een verantwoorde manier aan de slag kunnen. Met de sneltest weten uw werknemers binnen 20 minuten of zij wel of niet zijn besmet met het coronavirus.

  Wij bieden drie soorten coronatesten aan: de sneltest, de PCR test en de serologie test

  De sneltest
  Voor medewerkers met klachten is het mogelijk om een sneltest af te laten nemen. Bij de sneltest neemt een van onze verpleegkundigen of doktersassistenten wat slijm af uit de neus. Dit wordt op locatie direct geanalyseerd en binnen 20 minuten is bekend of de medewerker wel of niet besmet is met het coronavirus. Via deze pagina kunt u uitgebreide informatie downloaden over de sneltesten.

  • Bij een positieve uitslag dient de werknemer in quarantaine te gaan. Vanuit goed werkgeverschap draagt u hiermee direct bij aan de gezondheid van uw overige medewerkers.
  • Wanneer er sprake is van een negatieve testuitslag, dan kan de medewerker weer aan het werk.

   

  Op bovenstaande uitspraken zijn twee uitzonderingen:

  • Ernstig zieke personen, alsmede personen ouder dan 70 jaar, en personen met een ernstige medische aandoening, dienen een aanvullende PCR test doen wanneer de uitslag van de sneltest negatief is.
  • Zorgmedewerkers en mantelzorgers dienen eveneens een aanvullende PCR test te doen als de sneltest een negatieve uitslag geeft.

  De PCR test
  De PCR test wordt ook wel de moleculaire-, keelneus- of swabtest genoemd. Bij deze test neemt een van onze verpleegkundigen met een wattenstaafje wat slijm uit de keel en de neus. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting bepalen. Met de PCR test kan worden vastgesteld of de betreffende persoon op dat moment het coronavirus heeft. De test kan zowel met als zonder klachten worden afgenomen.

  De uitslag van de PCR test is doorgaans binnen 24 uur bekend. Wij bieden daarnaast de garantie dat u de uitslag binnen 48 uur ontvangt. Mocht u de uitslag niet binnen deze 48 uur hebben ontvangen, dan worden de kosten voor de coronatest gecrediteerd.

  De antistof test
  De antistof test wordt ook wel de Anti-SARS-CoV-2-ELISA test genoemd. Bij deze test wordt er bloed afgenomen. Het bloed wordt onderzocht op corona antistoffen. Er zijn drie soorten antistoffen die worden geanalyseerd; de antistoffen IgA, IgG en IgM. Wanneer de antistof IgM wordt aangetroffen in het bloed, dan betekent dit dat er sprake is van een actieve besmetting. De IgA antistoffen volgen een aantal dagen later, wanneer het lichaam tegen het virus leert vechten. IgG ontstaat een aantal weken later. Zodra IgG in het bloed is terug te vinden, betekent dit dat er immuniteit is ontwikkeld tegen het virus. 

  De antistof test is zeer gevoelig en stelt zeer precieze resultaten vast (tussen de 89% en 100%).

  Wij verzorgen testmogelijkheden op maat

  Wij bieden verschillende mogelijkheden voor de afname van coronatesten bij uw personeel. Onderstaand treft u de opties aan waarin wij de testen aanbieden.

  Testen op onze locaties

  Wanneer u als bedrijf of instelling een samenwerking met ons aan wilt gaan, dan maken wij voor u een meldcode aan. Met deze meldcode kunt u de medewerker(s) aanmelden die voor een test in aanmerking komen. De betreffende medewerkers kunnen zelf een afspraak maken op onze website om zich tijdens de coronatest-spreekuren te laten testen op één van onze vestigingen.

  We hebben door het hele land vestigingen waar uw medewerkers zich kunnen laten testen.

  Testen op locatie

  Wanneer u meer dan 25 testen wilt afnemen, is het mogelijk om de testen bij uw organisatie op locatie af te nemen. Wij zorgen er dan voor dat één van onze medewerkers op het afgesproken tijdstip aanwezig is voor de afname van de testen. Deze dienst wordt veelal afgenomen door grote bedrijven en instellingen, en organisaties die in het kader van goed werkgeverschap periodiek de gezondheid van alle medewerkers wil laten controleren.

  Inrichting teststraat

  Met diverse bedrijfsverenigingen hebben wij de krachten gebundeld en een teststraat opgezet. De aangesloten bedrijven verzekeren zich met zo’n teststraat van het altijd beschikbaar hebben van voldoende testcapaciteit. De teststraat is naar wens zes of zelfs zeven dagen per week (een aantal uur) geopend. Zo kunnen alle medewerkers van de bij de bedrijfsvereniging aangesloten organisaties waar nodig getest worden. Een ander voordeel is dat er vaak ook sprake is van een voordeel in de kosten.


  Heeft u interesse in het laten afnemen van coronatesten bij uw organisatie? Wij komen graag met u in contact, zodat wij een prijsindicatie kunnen geven op basis van uw wensen en behoeften.

  Prijzen coronatest

  Prijs sneltest per persoon (op Prevent Vaccins locatie)*                  €69,00 (vrijgesteld van BTW)

  Prijs PCR test per persoon (op Prevent Vaccins locatie)*                 €139,00 (vrijgesteld van BTW)

  Prijs antistof test per persoon (op Prevent Vaccins locatie)*           €139,00 (vrijgesteld van BTW)

   

  *Prijzen zijn inclusief het personeel, het materiaal op de afnamelocaties, de beoordeling, de rapportage van het laboratorium en de corona (COVID-19) vrij verklaring. De corona vrij verklaring ontvangt u alleen bij een negatieve uitslag van de PCR test.

  Voor bedrijven en instellingen die grotere groepen mensen willen laten testen (v.a. 25 personen) hanteren wij gereduceerde tarieven. Neem contact met ons op via sales@mediprevent.nl voor meer informatie.

  Onze medewerkers waarborgen de anonieme vastlegging ten behoeve van wetenschappelijke doeleinden en het belang van de volksgezondheid.

  COVID-19 vrij verklaring

  Let op! Reist u voor zaken naar het buitenland? Dan bestaat de kans dat een COVID-19 (corona) vrij verklaring vereist is om het betreffende land in te komen. Ook voor veel medewerkers uit de vleesindustrie, installatiebranche en marine- en offshore bedrijven is zo’n verklaring nodig om aan het werk te mogen. Wij bieden bij onze corona (COVID-19) testen de mogelijkheid om zo’n verklaring te ontvangen.

  Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vindt u de actuele reisadviezen en meer informatie over de landen waar een COVID-19 vrij verklaring vereist is.

  Wat is het coronavirus precies?

  Het coronavirus brak in december 2019 uit in China en heeft zich nadien verspreid over de rest van de wereld. De officiële naam voor het coronavirus is SARS-CoV-2 en de ziekte die het virus kan veroorzaken noemt men COVID-19. Het diagnosticeren van het coronavirus is lastig, omdat de symptomen niet bij iedereen hetzelfde zijn. De klachten die hoofdzakelijk voorkomen bij besmetting zijn: keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, hoesten en uiteindelijk koorts en longontsteking. Heeft u last van de bovengenoemde symptomen? Kunt u zich bij ons laten testen middels een sneltest of een PCR test. 

  Particulier testen
  Wilt u zich niet via een organisatie, maar particulier laten testen? Maakt u dan een afspraak op de website van één van onze zusterorganisaties Vaccinaties Op Reis of MediPrevent voor de afname van een particuliere coronatest.

  Onze testen zijn goedgekeurd door het Robert Koch-Instituut, een onafhankelijke, hogere, federale autoriteit voor infectieziekten en niet-overdraagbare ziekten, vergelijkbaar met het RIVM in Nederland.

  Veelgestelde vragen

  Door wie wordt de test afgenomen?

  De testen worden afgenomen door één van onze BIG geregistreerde verpleegkundigen. Zij voeren deze op een professionele en verantwoorde wijze uit. De verpleegkundigen dragen een mondkapje, beschermende kleding en handschoenen. Hoeveel verpleegkundigen er aanwezig zijn bij de testen is afhankelijk van het aantal werknemers dat uw organisatie wilt laten testen. Naast een verpleegkundige is er, afhankelijk van het aantal personen dat getest wordt, ook een administratieve assistent op locatie.

  Hoe betrouwbaar is de serologie test?

  Vanaf 14 dagen na het optreden van Corona symptomen kan een gevoeligheid van 100% worden aangetoond met het gecombineerde gebruik van de IgA en IgG of IgM. Wanneer alleen de IgG of IgM test gedaan zou worden, wordt een gevoeligheid van meer dan 80% bereikt.

  Ik heb een vraag over de uitslag. Waar kan ik deze stellen?

  Voor vragen over de uitslag van de test kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 023 524 7979.

  Wat is de COVID-19 vrij verklaring?

  De COVID-19 vrij verklaring is een medische verklaring in de vorm van een brief welke is ondertekend door onze arts waar uit blijkt dat u negatief bent getest op het coronavirus. U ontvangt de corona vrij verklaring bij een negatieve uitslag van de PCR test standaard in het Engels en in het Nederlands per mail. In een aantal landen wordt momenteel bij binnenkomst gevraagd om zo’n verklaring.

  Hoe lang duurt het voordat ik de uitslag ontvang?

  De uitslag van de sneltest ontvangt u direct op locatie binnen 20 minuten. U ontvangt de uitslag van de PCR test doorgaans binnen 24 uur. Wij bieden u voor de PCR test 48-uurs garantie. Dit houdt in dat u de uitslag uiterlijk binnen 48 uur ontvangt. De uitslag van de serologie test ontvangt u binnen 72 uur. Houd er rekening mee dat het bij drukte op het laboratorium langer kan duren voordat de uitslag bekend is.

  Wie kan mijn testresultaat inzien?

  Via ons digitale platform kunt u op een veilige manier inloggen en uw uitslag bekijken. Deze uitslag is alleen voor u zichtbaar. Laat u uw medewerkers testen op corona, dan kunt u deze uitslagen niet inzien. De medewerkers kunnen alleen zelf bij de uitslag. De afgenomen testmaterialen worden na het bekendmaken van de testresultaten binnen 30 dagen vernietigd door het laboratorium. Uw gegevens worden nadat wij de testresultaten aan u hebben doorgegeven binnen onze organisatie gearchiveerd en 15 jaar bewaard.

  Onze organisatie en onze samenwerkingspartner, het geaccrediteerde laboratorium, waarborgen de privacy van alle gegevens volgens de AVG-richtlijnen. Wij willen u er tenslotte op wijzen dat het laboratorium het recht heeft de uitslagen beschikbaar te stellen aan het RIVM en de lokale GGD. Uiteraard wordt dit anoniem gedaan, binnen de door wetgeving toegestane regels en enkel ten behoeve van de volksgezondheid.

  Contactformulier

  Stap 1 van 3

  Stap 1: algemene bedrijfsinformatie

  De informatie die hieronder ingevuld dient te worden is voor onze administratie en om contact op te kunnen nemen bij eventuele vragen.
  Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  Hier vult u de naam in van uw bedrijf. Wij gebruiken deze naam voor onze administratie en facturatie.
  Deze persoon zal vermeld worden op de factuur
  Geef uw adres op; dit wordt gebruikt voor onze administratie