COVID-19 testen
In deze roerige tijd wilt u uw medewerkers met een gerust hart op de werkvloer laten verschijnen en er zeker van zijn dat uw organisatie geen corona brandhaard betreft. Bij ons kunt u terecht voor coronatesten, zodat uw werknemers op een verantwoorde manier aan de slag kunnen. 

  Wat is corona precies?

  Het coronavirus brak in december 2019 uit in China en heeft zich nadien verspreid over de rest van de wereld. De officiële naam voor het coronavirus is SARS-CoV-2 en de ziekte die het virus kan veroorzaken noemt men COVID-19. Het diagnosticeren van het coronavirus is lastig, omdat de symptomen niet bij iedereen hetzelfde zijn. De klachten die hoofdzakelijk voorkomen bij besmetting zijn: keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, hoesten en uiteindelijk koorts en longontsteking. Heeft u last van de bovengenoemde symptomen? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met de GGD om u te laten testen op het coronavirus. Wanneer u geen klachten ervaart, kunnen wij u en/ of uw medewerkers testen.

   

  De PCR test
  De PCR test wordt ook wel de moleculaire-, keelneus- of swabtest genoemd. Bij deze test neemt een van onze professionele, BIG-geregistreerde verpleegkundige met een wattenstaafje wat slijm uit de keel en de neus. Dit wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd op het coronavirus. De test meet de actieve virusstoffen die de mogelijke besmetting bepalen. Met de PCR test kan worden vastgesteld of de betreffende persoon op dat moment het coronavirus heeft.

  Houd er rekening mee dat u voor deze test minimaal 24 uur klachtenvrij moet zijn. In de keel is het virus nog zeven tot veertien dagen na het verdwijnen van de klachten aantoonbaar en in de feces nog vier tot vijf weken. Ervaart u op dit moment klachten? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met de GGD.

  De antistof test
  De antistof test wordt ook wel de Anti-SARS-CoV-2-ELISA test genoemd. Bij deze test wordt er bloed afgenomen. Het bloed wordt onderzocht op corona antistoffen. Er zijn drie soorten antistoffen die worden geanalyseerd; de antistoffen IgA, IgG en IgM. Wanneer de antistof IgM wordt aangetroffen in het bloed, dan betekent dit dat er sprake is van een actieve besmetting. De IgA antistoffen volgen een aantal dagen later, wanneer het lichaam tegen het virus leert vechten. IgG ontstaat een aantal weken later. Zodra IgG in het bloed is terug te vinden, betekent dit dat er immuniteit is ontwikkeld tegen het virus. 

  De antistof test is zeer gevoelig en stelt zeer precieze resultaten vast (tussen de 89% en 100%).

  Prijzen coronatest

  Prijs PCR test per persoon (op Prevent Vaccins locatie)*                 €139,00 (vrijgesteld van BTW)
  Prijs antistof test per persoon (op Prevent Vaccins locatie)*           €139,00 (vrijgesteld van BTW)

  *Prijzen zijn inclusief de PCR- of de IgA- en IgG-test, het personeel, het materiaal op de afnamelocaties, de beoordeling, de rapportage van het laboratorium en de corona (COVID-19) vrij verklaring.

  Voor bedrijven en instellingen die grotere groepen mensen willen laten testen (v.a. 25 personen) hanteren wij gereduceerde tarieven. Neem contact met ons op via sales@mediprevent.nl voor meer informatie.

  Onze medewerkers waarborgen de anonieme vastlegging ten behoeve van wetenschappelijke doeleinden en het belang van de volksgezondheid.

  Coronatest op locatie
  Het is ook mogelijk om de coronatesten bij uw organisatie te laten afnemen. Wanneer u uw gegevens achterlaat op onderstaand formulier neemt een van onze medewerkers contact met u op om de verdere stappen en nodige voorbereidingen te bespreken. Houd er rekening mee dat wij voor coronatesten bij u op locatie reiskosten rekenen van €0,90 per kilometer (gerekend vanaf het hoofdkantoor in Haarlem) per Prevent Vaccins medewerker. Hoeveel medewerkers er naar uw organisatie zullen komen, is afhankelijk van het aantal medewerkers dat getest moet worden. Daarnaast betaalt u koerierskosten voor transport van de testen vanaf uw locatie naar het laboratorium. Een groepskorting is mogelijk vanaf 25 personen. 


  Heeft u interesse in het laten afnemen van coronatesten bij uw organisatie? Wij komen graag met u in contact, zodat wij een prijsindicatie kunnen geven op basis van uw wensen en behoeften.

  COVID-19 vrij verklaring

  Let op! Reist u voor zaken naar het buitenland? Dan bestaat de kans dat een COVID-19 (corona) vrij verklaring vereist is om het betreffende land in te komen. Ook voor veel medewerkers uit de vleesindustrie, installatiebranche en marine- en offshore bedrijven is zo’n verklaring nodig om aan het werk te mogen. Wij bieden bij onze corona (COVID-19) testen de mogelijkheid om zo’n verklaring te ontvangen.

  Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vindt u de actuele reisadviezen en meer informatie over de landen waar een COVID-19 vrij verklaring vereist is.

  Particulier testen
  Wilt u zich niet via een organisatie, maar particulier laten testen? Maakt u dan een afspraak op de website van één van onze zusterorganisaties Vaccinaties Op Reis of MediPrevent voor de afname van een particuliere coronatest.

  Onze testen zijn goedgekeurd door het Robert Koch-Instituut, een onafhankelijke, hogere, federale autoriteit voor infectieziekten en niet-overdraagbare ziekten, vergelijkbaar met het RIVM in Nederland.

  Veelgestelde vragen

  Door wie wordt de test afgenomen?

  De testen worden afgenomen door één van onze BIG geregistreerde verpleegkundigen. Zij voeren deze op een professionele en verantwoorde wijze uit. De verpleegkundigen dragen een mondkapje, beschermende kleding en handschoenen. Hoeveel verpleegkundigen er aanwezig zijn bij de testen is afhankelijk van het aantal werknemers dat uw organisatie wilt laten testen. Naast een verpleegkundige is er, afhankelijk van het aantal personen dat getest wordt, ook een administratieve assistent op locatie.

  Hoe betrouwbaar is de test?

  Vanaf 14 dagen na het optreden van Corona symptomen kan een gevoeligheid van 100% worden aangetoond met het gecombineerde gebruik van de IgA en IgG of IgM. Wanneer alleen de IgG of IgM test gedaan zou worden, wordt een gevoeligheid van meer dan 80% bereikt.

  Waarom bieden jullie geen sneltest of zelftest aan?

  Voor het afnemen van testen is betrouwbaarheid in gevoeligheid en specificiteit erg belangrijk. De snel- en zelftesten die op dit moment verkrijgbaar zijn, zijn kwalitatief niet voldoende wat betreft de gevoeligheid en specificiteit. Deskundigen hebben de gevoeligheid geciteerd op 30%, terwijl bijvoorbeeld de gevoeligheid van de PCR- en antistoftest tussen de 89 en 100% ligt.

  Het RIVM schreef over de snel- en zelftesten het volgende: ‘Volksgezondheid en Milieu doet onderzoek naar COVID-19 zelftesten die voor thuisgebruik worden aangeboden. Dit zijn geen zelftesten, maar zogenaamde sneltesten. Tot nog toe is de kwaliteit van deze sneltesten nog onvoldoende om bij individuele patiënten te testen of om deze thuis te gebruiken. De uitslagen zijn niet betrouwbaar. Gebruikers kunnen onnodig ongerust worden of ze worden juist ten onrechte gerustgesteld.’ Ook de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft hier een bericht over naar buiten gebracht. ‘Testen die thuis gebruikt kunnen worden om na te gaan of je een ziekte hebt, zijn verboden als ze niet eerst beoordeeld zijn door een bevoegde instantie.’ Deze lage detentie leidt dus tot herhaaltesten die voorkomen moeten worden. Dat is de reden dat wij geen snel- of zelftesten aanbieden voor het aantonen van het corona virus.

  Ik heb een vraag over de uitslag. Waar kan ik deze stellen?

  Voor vragen over de uitslag van de test kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 023 524 7979.

  Wat is de COVID-19 vrij verklaring?

  De COVID-19 vrij verklaring is een medische verklaring in de vorm van een brief welke is ondertekend door onze arts waar uit blijkt dat u negatief bent getest op het coronavirus. In een aantal landen wordt momenteel bij binnenkomst gevraagd om zo’n verklaring.

  Hoe lang duurt het voordat ik de uitslag ontvang?

  U ontvangt de uitslag na 24 – 48 uur. Houd er rekening mee dat het bij drukte op het laboratorium langer kan duren voordat de uitslag bekend is.

  Wie kan mijn testresultaat inzien?

  Via ons digitale platform kunt u op een veilige manier inloggen en uw uitslag bekijken. Deze uitslag is alleen voor u zichtbaar. Laat u uw medewerkers testen op corona, dan kunt u deze uitslagen niet inzien. De medewerkers kunnen alleen zelf bij de uitslag. De afgenomen testmaterialen worden na het bekendmaken van de testresultaten binnen 30 dagen vernietigd door het laboratorium. Uw gegevens worden nadat wij de testresultaten aan u hebben doorgegeven binnen onze organisatie gearchiveerd en 15 jaar bewaard.

  Onze organisatie en onze samenwerkingspartner, het geaccrediteerde laboratorium, waarborgen de privacy van alle gegevens volgens de AVG-richtlijnen. Wij willen u er tenslotte op wijzen dat het laboratorium het recht heeft de uitslagen beschikbaar te stellen aan het RIVM en de lokale GGD. Uiteraard wordt dit anoniem gedaan, binnen de door wetgeving toegestane regels en enkel ten behoeve van de volksgezondheid.

  Contactformulier

  Stap 1 van 3

  Stap 1: algemene bedrijfsinformatie

  De informatie die hieronder ingevuld dient te worden is voor onze administratie en om contact op te kunnen nemen bij eventuele vragen.
  Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  Hier vult u de naam in van uw bedrijf. Wij gebruiken deze naam voor onze administratie en facturatie.
  Deze persoon zal vermeld worden op de factuur
  Geef uw adres op; dit wordt gebruikt voor onze administratie