Vaccineren tijdens Corona

Corona-(snel)testen in het onderwijs en bij bedrijven en instellingen

In het onderwijs zijn er al corona-(snel)testen op het MBO, HBO en WO. In uitbraakregio’s wordt nu al meermaals actief getest. Risicogericht (snel)testen zal de norm worden. Bij een uitbraak van corona – zeker de Britse of Zuid-Afrikaanse variant – wordt het sociale netwerk in kaart gebracht. De ‘harde kern’ van dit netwerk zal in quarantaine moeten. Bij de secundaire kern zal risicogericht sneltesten nodig zijn.

Prevent Vaccins kan u hier bij van dienst zijn. Zo wordt actieve verspreiding van het virus in de onderwijssector tegengegaan en kan het onderwijs gecontinueerd worden. Ook bedrijven, instellingen en individuele personen kunnen bij ons een corona-(snel)test aanvragen. In 2020 hebben we meer dan 40.000 corona-(snel)testen uitgevoerd.

 

Coronaproof vaccineren

Vaccinatie in coronatijd

Uiteraard gelden er speciale regels voor het vaccinatietraject in Coronatijd. In overleg met onderwijsinstellingen wordt de vaccinatieruimten coronaproof ingericht met een aparte ingang en uitgang. We hanteren een strikt tijdschema om rijvorming ne daarmee contactmomenten te voorkomen. Alle richtlijnen van het RIVM worden gevolgd (handgels, mondkapjes, minimaal 2 meter afstand etc.). De vaccinatieruimten zijn alleen toegankelijk zijn voor studenten die gevaccineerd worden. Uiteraard dienen studenten op tijd geïnformeerd te worden. Dit geeft duidelijkheid. En natuurlijk richten wij het complete vaccinatietraject 100% coronaproof in!

Vaccinaties ook in de weekenden

Indien gewenst worden vaccinatietrajecten ook op een zaterdag ingericht.

20+ locaties in Nederland

Mocht een leerling door ziekte of anderszins een vaccinatie hebben overgeslagen dan beschikken we over een landelijk dekkend netwerk met meer dan twintig vaccinatielocaties en kunnen we de inentingen ook verzorgen.